Napuštanje odbora zbog zakona

13:53 22. 10. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Deo poslanika opozicionih partija napustio je današnju sednicu Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije zato što su tek danas dodati predlozi medijskih zakona, javljaju beogradski mediji.

Oni smatraju da je o predlogu tih zakona trebalo da se void ozbiljnija rasprava a ne da se dodaju kao dopuna dnevnog reda.

„Ova vlast želi da ukine svaku slobodnu reč, nećemo biti saučesnici u tome i ja ću napustiti ovu sednicu odbora“, rekla Tatjana Manojlović iz Demokratske stranke.

Predsedavajući odbora Nebojša Bakarec rekao je da nije postojala namera vlasti da sakrije raspravu o medijskim zakonima, da se znalo posle sednice Vlade u petak čim su zakoni usvojeni da će danas biti na dnevnom redu, ali da su te zakone dobili tek posle 15 časova, pa da zato poslanicima nisu dostavljeni ranije.

Bakarec je rekao da je od sedmoro članova iz opozicije danas na sednicu došlo troje, da mu je žao što su oni napustili sednicu, a zatim je predložio da se rasprava o zakonima vodi objedinjeno.(kraj) bdr

 

Share: