Bez političkog marketinga

11:44 02. 11. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Junajted medija (United Media) saopštila je danas da je odlučeno da svi mediji u sastavu te grupacije tokom predstojeće predizborne kampanje u Srbiji ne objavljuju političko oglašavanje u znak protesta zbog opšteg stanja na medijskoj sceni i ugroženosti njihovih novinara i urednika.

U saopštenju se navodi da će u predizbornom periodu mediji u okviru Junajted medije izveštavati kao i do sada - profesionalno i uz poštovanje najviših novinarskih standarda, kao i da će ostati posvećeni prezentaciji različitih mišljenja, kulturi dijaloga i prilici da svaka strana koja učestvuje na izborima iznese svoj program i stav.

"Odluka da ne emitujemo politički marketing predstavlja vid protesta Junajted medije, zbog opšteg stanja na medijskoj sceni Republike Srbije i ugroženosti naših novinara i urednika koji su svakodnevno meta napada funkcionera vladajuće koalicije i prorežimskih medija", ističe se u saopštenju.

Kako se naglašava, mediji u okviru Junajted medija grupe ne žele da prikazuju predizborno oglašavanje predstavnika vladajućih opcija u Srbiji, a kako bi izbegli potencijalne optužbe za diskriminaciju u predizbornom programu neće emitovati politički marketing nijedne političke opcije. (kraj) vbr/bdr

Share: