Šapićev oprobani recept

13:56 07. 11. 2023. FoNet | Davor Lukač

SRB-VRŠAC - Stranka Srbija centar (Srce) upozorila je danas da je, po već oprobanom receptu, odlazeći gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić započeo poslove u vrednosti od nekoliko milijardi dinara bez sprovođenja tenderske procedure, a građani su već uveliko prijavljivali greške i probleme u korišćenju nove aplikacije za gradski prevoz.

Pažnju stanovnika Beograda ovih dana privukle su na brzinu iskopane, pa odmah zatim zatvorene rupe na stajalištima gradskog prevoza. Dobro upućeni kažu da je na pomolu još jedna velika afera i da su posao oko navodnog postavljanja 1.000 dispečer info tabli i pokretanja nove aplikacije za prevoz Šapić i saradnici sproveli bez tendera, iako je u pitanju posao vredan nekoliko milijardi dinara, navodi se u saopštenju Srca.

Kako se podseća, Šapić je po običaju imao neko svoje obrazloženje, pa je putnicima "objasnio" da do grešaka dolazi zbog toga što se aplikacija "mnogo više koristi", a "briljirao" je i izjavom da Ajfon telefone ne smatra pametnim telefonima, jer je jasno precizirao da je do tog trenutka aplikacija "skinuta" na oko 500.000 "smartfona" i na blizu 100.000 "Ajfona", kao i da je već bila pod "hakerskim napadima". (kraj) vbr/dal/mk

Share: