Pomoć za projekte mladih

15:13 07. 11. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek predstavio je danas projekat Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, u okviru kog su podeljene 84 donacije u iznosu do 250.000 dinara, i najavio pomoć osobama sa invaliditetom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ova 84 granta predstavljaju konkretan korak ka ostvarivanju našeg cilja, a to je unapređivanje regionalnog rasta i razvoja. Lepo je videti danas ove mlade ljude iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika, koji su primer znanja, inovativnosti i preduzimljivosti, a posebno me raduje što mogu da primetim sve više žena u preduzetništvu, istakao je Đerlek.

Za vreme trajanja projekta za dodelu bespovratnih sredstava, koji se realizovao u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj je korisnicima pružao konsultacije i podršku u vezi sa prijavom i izradom biznis planova. (kraj) vbr/dal/dj

Share: