Orlić sa evroparlamentarcima

11:40 24. 11. 2023. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas na sastaku sa sa delegacijom pretposmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) da kosovski premijer Aljbin Kurti na najflagrantiniji način sprečava srpski narod da izađe na birališta 17. decembra.

„Uz svakodnevni teror koji sprovodi, sada Kurti i na najflagrantniji način uskraćuje srpskom narodu osnovna ljudska i građanska prava, kršeći sporazume koji su na snazi od 2012. godine. Za kršenje sporazuma, teror, zastrašivanja i maltretiranja Srba i svu pokazanu beskrupuloznost, Kurti još traži nagradu u vidu članstva u Savetu Evrope, što je neprihvatljivo i što je nemoguće opravdati“, poručio je Orlić, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Orlić je rekao da postoji otvorenost za saradnju sa predstavnicima PS SE u svim fazama izbornog procesa u Srbiji i podsetio da je Skupština, u skladu sa uobičajenom praksom, uputila pozive svim zainteresovanim međunarodnim organizacijama za slanje posmatračkih misija, kako bi nadgledale izbore. (kraj) mjj/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: