Nemci i Britanci uz Kosovo

15:45 11. 11. 2022. FoNet | Davor Pašalić

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da Priština ima na svaki način podršku Nemačke i Velike Britanije.

Teško je pronaći racionalan predlog ako znate da Kosovo ima zaštitu veoma moćnih zemalja, rekao je Vučić, uz tvrdnju da Priština može da radi šta hoće, jer će uvek imati nemačku i britanski podršku.

Priština ne želi Srbe u svom sistemu, već da ih protera sa Kosova. Neko ih u tom odvratnom, prljavom, ratnohuškačkom poslu podržava, naveo je Vučić u izjavi izveštačima beogradskih medija sa Pariskog foruma mira.

On je naglasio da, što se tiče Kosova, „ne veruje da će se bogzna šta pojaviti“ u ponedeljak, na sastanku ministara spoljnih poslova članica Evropske unije.

Ne vidim mogućnost kompromisnog rešenja, jer Priština odbija da se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom, rekao je Vučić posle razgovora sa visoki predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Unije za dijalog Srbije i Kosova.

Vučić je izjavio da kosovski premijer Aljbin Kurti pokušava da protera Srbe sa severa Kosova.

Srbi neće da se odreknu ničeg svog, ali to ne znači da ratujemo, već da nađemo kompromisno rešenje. Pojedini u Evropi čekaju da Srbija napravi grešku, kako bi svalili krivicu na Beograd, naveo je Vučić. (Kraj) vip/drp

(kraj) vip/drp/dj

Share: