Razgovori sa opozicijom

17:11 10. 03. 2023. FoNet | Darko Radović

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik EU za pregovoe Beograda i Priptine Miroslav Lajčak informisao je danaskosovsku opoziciju o toku pregovaračkog procesa i pripremama za sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija 18. marta u Ohridu, objvio je KoSSev.

"Cilj sastanka sa opozicijom bio je da ih lično informišem i za mene je ispunio svoju svrhu", rekao je Lajčak nakon sastanka sa liderima opozicionih stranaka u Prištini.

On se juče sastao s kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i glavnim pregovaračem Prištine u okviru dijaloga Besnikom Bisljimijem.

Danas je odvojeno razgovarao s predstavnici opozicije – liderom DPK Memljom Krasnićijem, liderom AAK Ramušem Haradinajem i Ljumirom Abdidžikuom iz DSK.

"Mislim da je u ovom trenutku bilo važno da se sastanem sa liderima opozicionih stranaka. Informisao sam ih o procesu i očekivanjima međunarodne zajednice. Oni su objasnili pozicije svojih partija. Sve je deo priprema za sastanak 18. marta. Mislim da je važno da čuju direktno od mene, a ne samo iz medija ili skupštine i zato je, za mene sastanak ispunio svrhu“, kazao je Lajčak medijima u Prištini. (Kraj) dar/bdr

Share: