Sutra u Briselu o energetici

23:07 03. 04. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

PRIŠTINA - Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je večeras za prištinsku RTV21 da će se sutra u Briselu, u nastavku dijaloga Srbije i Kosova na tehničkom nivou, razgovarati o sprovođenju sporazuma o energetici.

Obe strane su samo delimično ispunile svoje obaveze u vezi sa Mapom puta za sprovođenje energetskih sporazuma. Ostalo je još da se uradi i o tome će se razgovarati na sledećem sastanku glavnih pregovarača, rekao je Stano.

On očekuje da će glavni pregovarači Besnik Bisljimi i Petar Petković sutra razgovarati i o primeni Briselskog i Ohridskog sporazuma, uključujući i stvaranje Zajedničke komisije.

Stano je rekao da Mapa za sprovođenje sporazuma o energetici nije bila tema u pregovorima koji su doveli do nedavnih sporazuma u ​​Briselu i Ohridu.

To je, međutim, deo prethodnih sporazuma u dijalogu i stoga je to obavezujuće. Novim sporazumom strane su se obavezale da će u potpunosti realizovati sve dosadašnje obaveze iz dijaloga, podstio je Stano, prenosi Kosovo onlajn. (kraj) is/bdr

Share: