Jedinstven politički događaj

23:06 03. 07. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD -  Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i ocenila da njihova poseta predstavlja jedinstven i veoma važan politički događaj.

Brnabić je ukazala da poseta premijera Holandije i Luksemburga pokazuje da su bilateralni odnosi sa te dve države veoma dobri i da je njihovim dolaskom u Beograd posebno intenziviran politički dijalog, navodi se u saopštenju.

Poručila je da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija.

Brnabić je istakla da evropske integracije predstavljaju spoljnopolitički prioritet Srbije i ocenila da su podrška Holandije i Luksemburga od ključnog značaja za ubrzanje tog procesa, a sagovornike je informisala o reformama koja Srbija preduzima na tom putu, posebno u oblastima pravosuđa, slobode medija i bezbednosti novinara.

Premijerka je navela da je Beograda u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i dodala da je za nas podjednako važno pitanje bezrezervne zaštite i osiguranja bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Posvećeni smo očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji i pronalaženju rešenja u dijalogu, o čemu svedoči i konstruktivnost koju srpska strana kontinuirano pokazuje, kazala je Brnabić.

Sagovornici su se saglasili oko značaja očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu i o važnosti evropske perspektive Srbije i čitavog Zapadnog Balkana. (kraj) is/bdr

Share: