Pomoć EU ženama preduzetnicama

11:59 31. 07. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, objavio je javni poziv za dostavljanje predloga projekata bespovratne podrške ženama i mladim i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga, saopštila je danas ta organizacija.

Za tu inicijativu, usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program, EU je namenila 375.000 evra, a odobravaće se za nabavku nove opreme i uvođenje usluga da bi se podstaklo preduzetništvo i povećala zaposlenost.

Za bespovratnu podršku EU u okviru prvog dela poziva mogu da konkurišu nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa.

Pravo učešća kroz drugi deo poziva imaju preduzetnice i preduzetnici i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Podrška po pojedinačnom projektu je od 5.000 do 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra. (kraj) vip/dal/dj

Share: