Poljubac "samo" prekršaj

14:25 02. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

MADRID - Najviši španski sud, koji se bavi pitanjima vezanim za sportsko pravo, odlučio je da "prisilni" poljubac predsednika fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa sa fudbalskog reprezentativkom Dženi Ermoso ne predstavlja "veoma teško" kršenje španskog zakona, prenosi danas Politiko.

Otvaranjem istrage protiv Rubijalesa samo za "teški" prekršaj, za razliku od ozbiljnijeg kršenja Zakona o sportu u zemlji, Upravni sud za sport onemogućio je agenciji, koja nadgleda sve sportske aktivnosti u Španiji, da suspenduje osramoćenog predsednika fudbalske federacije do pravosnažne presude.

Državni sekretar za sport Viktor Frankos, koji predsedava Visokim savetom za sport u zemlji, rekao je španskim medijima da će to telo ipak zatražiti da sud privremeno suspenduje Rubijalesa.

Najglasnije da Rubijales dobije "šut kartu" ove nedelje bile su zamenica premijera Tereza ​​Ribera, ministarka za ravnopravnost Irene Montero i ministar kulture i sporta Mikel Iceta, pa odluka suda predstavlja ozbiljan udarac, dodaje portal.

Sada samo tromesečna suspenzija disciplinskskom komitet Svetske fudbalske organizacije (FIFA)
sprečava Rubijalesa da predsedava fudbalskom federacijom.

Rubijales je pre dve nedelje, po završetku Svetskog fudbalskog prvenstva za žene u Australiji, igračicu španske reprezentacije prilikom dodele medalja poljubio u usta. (kraj) vbr/ivt/mk

Share: