Vučić ne želi Srbiju u EU

19:20 12. 09. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Građani Srbije su devedesetih već plaćali cenu pogrešne politike Aleksandra Vučića i treba da znaju da je glas za ovaj režim glas za vraćanje viza, ekonomsku izolaciju i propast Srbije, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, reagujući na izjavu predsednika Srbije.

"Vučićeva izjava da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) do 2030. godine samo lepa želja u direktnoj je suprotnosti sa interesima Srbije, raspoloženjem građana EU i najavama zvaničnika iz Brisela. Ona dokazuje da je on glavni generator antievropske kampanje, što se nije promenilo od vremena kada je bio Šešeljev radikal. Nekada su razlozi za ovakve Vučićeve stavove bili politički, a danas su praktični", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da Vučić zna da članstvo u EU znači prestanak proganjanja neistomišljenika, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, izbore bez kupovine glasova i ucenjivanja glasača i medije oslobođene kontrole i da u takvoj Srbiji "Vučić i njegova ekipa ne bi mogli da vladaju". (kraj) is/lč/bdr

Share: