Značaj danskih investicija

18:43 28. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Danske investicije u Srbiji postigle su dobre rezultate, izjavila je danas premiejrka Ana Brnabić u razgovoru ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Larsom Lokeom Rasmusenom, dodajući kako očekuje da će povoljna ekonomska kretanja doprineti većem interesovanju investitora i kompanija iz te zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Ana Brnabić istakla je da Srbija, investicijama i ulaganjem u inovacije i IT sektor, kao i ubrzanu digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrednosti, koje će ostvariti dugoročnu stabilnost zemlje.

Potencijalnu saradnju danasa i Srbija, po njenoj oceni, mogu postići u oblastima inovacija, biotehnoligije, ali i zdravstvene zaštite i zelene energije, oblastima u kojima Danska ostvaruje zavidne rezultate.

Šef danske diplomatije preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ulaže u reformskim procesima.

Brnabić i Rasmusen istakli su da je očuvanje mira i stabilnosti od presudnog značaja, a imajući u vidu aktuelna dešavanja na Kosovu i da je neophodno smirivanjanapetosti.

Premijerka Srbije naglasila je značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i primenu Briselskog sporazuma "u cilju očuvanja mira i stabilnosti i zaštite srpskog stanovništva", navodi se u saopštenju. (kraj) vip/mk

Share: