Veliki značaj parlamenta

19:41 29. 09. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

DABLIN - Potpredsednica Skupštine Srbije Elvira Kovač učestvovala u Dablinu na Konferenciji predsednika parlamenata, u organizaciji Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, i istakla da Srbija pridaje veliki značaj parlamentu kao vrhovnom zakonodavnom i predstavničkom telu, koje u velikoj meri doprinosi transparentnosti i demokratiji.

Zajedničkim radom u brojnim oblastima od značaja za život naših građana želimo da doprinesemo stvaranju atraktivnog, stabilnog i predvidivog privrednog i investicionog ambijenta, koji je spreman da izađe u susret potrebama razvijenih zemalja', rekla je Kovač, navodi se u saopštenju.

Poručila je da je Srbija spremna da sarađuje sa susedima i partnerima u članicama Saveta Evrope i da su mir i saradnja na globalnom i regionalnom nivou, posvećenost vladavini prava i poštovanje međunarodnog prava glavne karakteristike unutrašnjeg i spoljnopolitičkog delovanja Srbije.

U toku diskusije na temu ''Jednakost i raznolikost u javnom predstavljanju – učešće mladih, žena i etničkih i društvenih grupa kao poslanika'', Kovač je naglasila da zakoni u Srbiji predviđaju 40 odsto kvote za manje zastupljeni pol, umesto 30 odsto, koliko je sada. (kraj) is/mk

Share: