Lajčak i Bisljimi o dijalogu

22:49 06. 11. 2023. FoNet | Velimir Ilić

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak objavio je da se večeras u Prištini sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Kosova Besnikom Bisljimijem i da su razgovarali o daljim koracima primene sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

"Upravo sam se sastao sa prvim potpredsednikom Vlade @BislimiBesnik, u vezi s nedavnim sastankom sa evropskim liderima u Briselu i potrebom za potpunom implementacijom Sporazuma o putu normalizacije bez odlaganja ili preduslova. Dogovorili smo se i o narednim koracima", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

Specijalni izaslanik EU boravi danas i sutra na Kosovu, a ujedno planira i posetu Beogradu, objavio je večeras portal KoSSev, pozivajući se izvore u EU.

Lajčak je danas, bez najave, doputovao u Prištinu, a o njegovom dolasku javnost nije bila obaveštena.

"Specijalni izaslanik Evropske unije, Miroslav Lajčak boravi danas i sutra na Kosovu u sklopu napora EU da se proces pokrene“, rekao je za KoSSev portparol EU Peter Stano.

On je rekao da će Lajčak putovati i u Beograd i razgovarati "o narednim koracima“, ali nije precizirao kada.(kraj) vip/bdr

Share: