Susreti na margini Samita

21:08 30. 11. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

SKOPLJE - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas, na marginama 30. Ministarskog saveta Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Skoplju, sa šefovima diplomatija Rusije, Austrije, Mađarske i Izraela.

Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom razgovarao o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS kao organizacija suočava, kao i o mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem.

Tema razgovora sa ministrom inostranih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom bile su evropske integracije Srbije i situacija u regionu, saopštilo je Ministarstvo.

U razgovoru sa šefom diplomatije Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je govorio o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u OEBS i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja ove organizacije, koja okuplja 57 zemalja.

Dačić je na marginama ministarskog sastanka OEBS imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom. (kraj) is/ivt/mk

Share: