Poruke iz Zagreba i Ljubljane

12:13 14. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović čestitao je danas Dan državnosti Srbije predsedniku Aleksandru Vučiću i svim građanima i istakao da je saradnja dve zemlje od posebne važnosti za stabilnost celog regiona jugoistočne Evrope.

Milanović je izrazio nadu da će u narednom periodu biti uložen napor koji će omogućiti poboljšanje bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, a predsedniku Vučiću i svim građanima Srbije poželeo je boljitak i blagostanje.

Dan državnosti Srbije čestitala je i predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar koja je izrazila najbolje želje za svestrani napredak i blagostanje Srbije.

"Slovenija i Srbija grade korektne i sadržajne odnose, što je dobra polazna tačka za našu dalju svestranu saradnju u različitim oblastima i za dobrobit naših državljana. Situacija u međunarodnoj zajednici postavlja pred nas mnoge zahtevne izazove, koji su ujedno i prilika za još bližu saradnju na temelju zajedničkih evropskih vrednosti", istakla je Nataša Pirc Musar.

"Posebno neka nas povezuje zajednička posvećenost bezbednosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Želim da tome doprinesu i dalje konstruktivne rasprave u okviru procesa Brdo-Brioni", navela je u čestitki, između ostalog, slovenačka predsednica. (kraj) vem/ivt/dj

Share: