Čekamo rezultate istrage

18:24 13. 03. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BRISEL - Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano ponovio je danas da Brisel ne može donositi odluke ili iznositi stavove dok ne bude okončana istraga koje vode kosovske vlasti o napadu u selu Banjska 24. septembra.

To je veoma brutalan napad na teritoriju Kosova, koji smo osudili. Pored osude napada i traženja pojašnjenja, stav Evropske unije je bio da očekuje odgovarajuću istragu, koju vode kosovske vlasti, rekao je Stano na redovnom brifingu za medije.

Dakle, dodao je on, naš stav je da čekamo zvaničan završetak istrage kosovskih vlasti, kad god bude spreman i onda ćemo na osnovu te istrage odlučiti o koracima ili stavu.

Nije na nama da komentarišemo vremenske okvire. To je u rukama kosovskih vlasti, ponovio je Stano.

Svi smo zainteresovani da se razjasni ko je izvršio taj napad, ko ga je podržao i ko je odgovoran, ali da bismo dobili odgovore na ta pitanja, moramo da vidimo konačni izveštaj iz istrage, a ne dokumente koje objavljuje treća strane, predočio je portparol EU.

To je normalna, zakonska procedura u vezi sa bilo kojim zločinom, napadom ili incidentom. Sprovedete istragu i onda donosite zaključke, dodao je Stano. (kraj) is/ivt/mk

Share: