Stvarate presedan

18:53 16. 04. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

STRAZBUR - Poslanica iz redova Evropske narodne partije i šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Biljana Pantić Pilja istakla je danas da je izvestilac Dora Bakojani, predlogom da Kosovo postane član SE, prekršila norme međunarodnog prava i principe na kojima je Savet Evrope osnovan.

Čestitam vam na ovome što činite i ući ćete u istoriju zbog kršenja normi međunarodnog prava, rekla je Pantić Pilja, podsećajući Bakojani da je sama u izveštaju navela tri uslova za članstvo Kosovo.

Pantić Pilja je rekla da je sama Bakojani napisala da je uspostavljanje Zajednica srpskih opština neophodan uslov za efikasnu zaštitu nacionalne manjine.

Ovo je presedan kojim ćete otvoriti Pandorinu kutiju i pitanje je čija zemlja je sledeća koja će iskoristiti ovaj presedan, naglasila je ona, podsećajući na odluku prištinskih vlasti da ne dozvoli uvoz srpske robe i zabranu upotrebe dinara.

Kosovo će uvek biti deo Srbije. Možda smo mi mala zemlja, ali za razliku od vas imamo integritet. Živela Srbija, rekla je Pantić Pilja i dobila upozorenje da se ne obraća direktno izvestiocu. (kraj) is/ivt/bdr

Share: