Vučković predsednica ALDA

12:41 14. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Generalna sekretarka Fondacije Centar za demokratiju Nataša Vučković izabrana je za predsednicu Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA), saveza lokalnih i regionalnih vlasti i organizacija civilnog društva koje zajedno utiču na veće uključivanje građana u donošenje odluka i stvaranje održivih, inkluzivnih i otpornih zajednica.

„Velika je čast dobiti poverenje od ovako velikog broja članova ALDE da u naredne četiri godine budem na čelu organizacije. organizacije koja proteklih godina beleži ogroman rast, sa delatnošću u sve većem broju zemalja, sa više od stotinu zaposlenih“, izjavila je Vučković, posle izbora na Generalnoj skupštini ALDA, koja se održava u Barseloni.

„Nova strategija razvoja ALDA predviđa dalje širenje pre svega u području Mediterana i Severne Afrike, na Bliskom Istoku i Centralnoj Aziji. Bavimo se aktuelnim pitanjima - migracijama, zaštitom životne sredine i klimom, digitalnim razvojem i inovacijama, ali nastavljamo našu posvećenost lokalnoj demokratiji, ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i participaciji građana", istakla je Vučković. (kraj) def/dj

Share: