Suzbijanje ilegalnih migracija

16:08 14. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je na sastanku sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem rekao da je među prioritetima Srbije suzbijanje iregularnih migracija i zaštita državne granice, kao i borba protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je na sastanku sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem rekao da je među prioritetima Srbije suzbijanje iregularnih migracija i zaštita državne granice, kao i borba protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, saopštio je MUP.

Evropski komesar istakao je da je važno nastaviti sa usklađivanjem vizne politike Srbije sa viznom politikom Evropske unije.

Dačić je naglasio da je Srbija spremna na podizanje saradnje sa evropskim partnerima na viši nivo, da radi po pitanju ilegalnih migracija i postepeno usklađuje svoju viznu politiku sa politikom EU.

Varhelji i Dačić su razgovarali i o saradnji u oblasti Pregovaračkog poglavlja 24 - pravda, sloboda i bezbednost, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i zloupotreba droga. (kraj) vbr/mk

Share: