Za jačanje saradnje s Nemačkom

15:00 21. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu Anke Konrad o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dve zemlje, a istakao je posvećenost Srbije ostvarenju strateškog cilja – ulaska u Evropsku uniju.

Vučević je naglasio da je partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja i da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje bilateralne saradnje, s obzirom da je Nemačka njen najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, saopštila je Vlada.

Prema njegovim rečima, veliki potencijal i prostor za oblikovanje saradnje dve zemlje postoji pre svega u ekonomskim aspektima i povećanju nemačkih investicija koje imaju značajan udeo u srpskoj ekonomiji.

Vučević je istakao i da je strateško opredeljenje nove vlade, uprkos svim izazovima, nastavak vođenja odgovorne politike mira i stabilnosti u regionu i posvećenost poštovanju međunarodnog prava i ostvarenju strateškog cilja – ulazak u EU.

Premijer je naglasio da je stabilnost Zapadnog Balkana ključna i izrazio duboku zabrinutost zbog položaja srpskog naroda i aktuelne situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Ambasadorka Konrad zahvalila je na srdačnom prijemu i uputila čestitke predsedniku Vlade povodom imenovanja na novu dužnost i istakla opredeljenje Savezne Republike Nemačke za unapređenje sveukupne saradnje. (kraj) vem/mk

Share: