SNS nema legitimnu većinu

14:05 18. 02. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Potedsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas, reagujući na gostovanje predsednika Srbije Aleeksandra Vučića na TV Prva, da Srpska napredna stranka (SNS) nema legitimnu većinu u Skupštini Beograda i da mandati koje je osvojila ta stranka nisu legalno stečeni.

"Objašnjenje 'najboljem studentu prava u istoriji', Alekdandru Vučiću, povodom njegove najave da SNS u Beogradu ima i legalnu i legitimnu većinu u gradskoj Skupštini: Nemate nikakvu većinu, ni legalnu a još manje legitimnu. Niste legalno stekli mandate, jer ste krali na izborima", poručio je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da je ta legitimnost nepostojeća "zbog uvoza fantomskih birača, plaćanja za glasove i ucena birača, kao i zbog nezapamćene otimačine medija u Srbiji, vaši odbornci nemaju mandate već samo proizvod otimanja narodne volje".

"Ne možete nikako imati legitimnu vlast, jer i pored krađe izbora, pokušavate da kupite odbornike koji su se predstavljali kao opozicija i tako skrpite većinu u gradskoj Skupštini. Pošto građani u većini nisu glasali za vlast, čak i na pokradenim izborima, otimanje i kupovina odbornika ne može napraviti legitimnu vlast", rekao je Stefanović. (kraj) mjj/sv/bdr

Share: