Koraću priznanje izraela

17:21 26. 02. 2024. FoNet | Boris Drenča

JERUSALIM - Ministar inostranih poslova Izraela Izrael Kac uručio je osnivaču I direktoru Instituta za politiku I ekonomiju Jugoistočne Evrope Zoranu Koraću prizanje za neprocenjive napore i doprinos u jačanju prijateljskih i diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, saopštio je Institut.

U obrazloženju ove odluke ministar Kac navodi da je Korać svojim posvećenim odnosom doprineo stvaranju čvrstog partnerstva između srpskog i jevrejskog naroda, prenosi Džeruzalem post.

“Vaša dostignuća su svedočanstvo postignutih zajedničkih ciljeva i izgradnje iskrenog prijateljstva između Srbije i Države Izrael“, istakao je Kac prilikom dodele priznanja u Jerusalimu.

Koraću je iskazana posebna zahvalnost za njegove nedavne napore da Beograd ugosti izraelske sportske timove kako bi mogli nesmetano da nastave svoja takmičenja u vreme rata.

Pored toga, Zoran Korać je organizovao posetu srpskih novinarskih ekipa južnom Izraelu odmah posle masakra terorista Hamasa u kibucima uz pojas Gaze, pružajući iz prve ruke uvid u posledice tog masakra po narod Izraela. (kraj) bdr

Share: