Licitiranje datumom izbora

20:14 06. 03. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Odmah po izboru predsednika Skupštine Srbije, za šta je kandidat sadašnja premijerka Ana Brnabić, ona će biti u obavezi da raspiše ponovljene beogradske izbore koji će biti održani u roku od 45 do 60 dana, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao na konferenciji za novinare da izbori ne mogu biti na Uskrs, a potom je naveo izjave pojedinih političara opozicije da "im se ne sviđa određeni dan, da neće zbog maratona, Zvezde koja igra ABA ligu ili karate meča na Torlaku".

"Onda ide najgora stvar, da mora da prođe 3. maj, jer nam odgovara da krivimo nekoga za strašan masakr u Duboni, Malom Orašju ili školi 'Vladislav Ribnikar'. Vi slušate to monstruozne zloupotrebe najtananijih i najfinijih osećaja svakog čoveka u ovoj zemlji zbog smrti dece", rekao je Vučić posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

Vučić je rekao da je zamolio predsednika SNS Miloša Vučevića da sednu sa opozicijom i da kontrolišu upis svakog pojedinačnog čoveka u birački spisak. (kraj) vem/ivt/bdr

Share: