O dinaru mora da se pregovara

21:50 06. 03. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

PRIŠTINA - Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je danas da odluka Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara nije zabrinula samo Nemačku, već i druge članice EU, i poručila da to mora biti deo dijaloga, a da predstavnici kosovske vlade treba da učestvuju na svim sastancima koji su posvećeni normalizaciji odnosa.

Zabrinutost koju su Nemačka i niz drugih prijatelјa i partnera Kosova imali u vezi sa komunikacijom kada je reč o primeni direktive Centralne banke više puta je dovolјno pokazana“, navodi se u odgovoru nemačke ambasade za RTV Dukađini.

Dodaju da bi pitanje dinara trebalo da bude deo dijaloga sa Srbijom i da bi Vlada Kosova trebalo da učestvuje na svakom sastanku koji o tom pitanju sazovu posrednici EU.

"Sa stanovišta Nemačke, Vlada Kosova treba da učestvuje na svakom sastanku o normalizaciji dijaloga, koji vodi EU, na koji je pozvana. To je deo posvećenosti dijalogu i volјe da se pristupi EU kao celini. Kosovo se u nekoliko slučajeva obavezalo i na jedno i na drugo i očekujemo da će to ostati izabrani kurs“, navodi se u odgovoru Ambasade Nemačke, prenosi Kosovo onlajn. (Kraj) is/bdr

Share: