S mladima možemo više

12:00 07. 03. 2024. FoNet | Davor Lukač

NOVI PAZAR - Američki ambasador Kristofer Hil izjavio je danas u Novom Pazaru da je optimista po pitanju saradnje Sjedinjenih Američkih Država i regiona.

Navodeći da je njegova treća poseta Novom Pazaru za samo godinu dana potvrda odnosa prema tom gradu i tom delu Srbije, Hil je istakao da se može učiniti još više za to područje, saopšteno je iz gradske uprave posle sastanka američkog ambasadora s gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

"Vaš grad raste zahvaljujući verlikom broju mladih, iz čega crpim optimizam da sa njima možemo da učinimo više za Novi Pazar. Zato je zadovoljstvo razgovarati sa Biševcem i njegovim timom o tome šta konkretno možemo da učinimo u budućnosti", rekao je Hil.

Biševac je, osvrćući se na partnerstvo sa SAD, istakao da je preko programa USAID data ogromna podrška u sferi razvoja IT sektora, gde postoji ogroman potencijal za zapošljavanje mladih.

"Dosad je, od osnivanja regionalnog IT centra, posao u struci našlo više od 350 mladih ljudi. Očekuje nas okončanje radova na zgradi površine preko 1.300 kvadratnih metara, a u toku su pregovori za izgradnju tehnološkog parka, čime obezbeđujemo posao za preko hiljadu visokoobrazovanih omladinaca u IT sektoru. Oni su potencijal ne samo novopazarskog kraja, naše privrede, već i resurs regiona", istakao je Biševac. (kraj) vem/dal/dj

Share: