Pokazatelj podrške Putinu

17:47 14. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan postavio je danas pitanje legitimiteta delegacije Skupštine Srbije sastavljene od poslanika vladajuće koalicije koja ovih dana boravi u Rusiji kako bi posmatrala tamošnje izbore.

Povodom boravka poslanika SNS Vladimira Đukanovića i delegacije koalicionih partnera u Rusiji, Movsesijan je naveo u pisanoj izjavi da je jedini cilj te posete da se "pokaže da je Srbija na strani Putinovog režima", saopštio je PSG.

"Kakav legitimitet daju poslanici stranke koja je tako bezočno krala na izborima, da je sad primorana da ih ponovi u najvažnijoj političkoj tački – Beogradu? I to pod pritiskom Evropske unije, koja još čeka da Srbija počne da ispunjava zadato u cilju priključivanja Evropi usred koje se geografski, politički i istorijski nalazi? Ko je napravio ovu delegaciju, sastavljenu isključivo od poslanika vladajuće većine, pošto je prethodni parlament davno raspušten, a novi nije odlučivao o tim pitanjima?", upitao je Movsesijan. (kraj) vem/mk

Share: