Efikasno sprovođenje preporuka

16:58 15. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

ŽENEVA - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov, šef državne delegacije na zasedanju Komiteta za ljudska prava UN u Ženevi, izjavio je danas da je Srbija pružila konkretne informacije o merama koje preduzima za efikasno sprovođenje preporuka u vezi sa primenom Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima.

Rezultatu dobrog, uspešnog i konstruktivnog dijaloga sa članovima Komiteta umnogome je doprinela saradnja koju Vlada Srbije neguje sa organizacijama civilnog društva, rekao je Žigmanov, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Tematske sednice Saveta Vlade Srbije za praćenje UN preporuka na inicijativu organizacija civilnog društva, zatim predstavljanje alternativnih izveštaja, kao što je bio slučaj pred dolazak na zasedanje Komiteta, najbolji su način da donosioci odluka sveobuhvatno sagledaju izazove u implementaciji politika u oblasti ljudskih prava i pokušaju da sa organizacijama civilnog društva nađu najadekvatnije rešenje na dobrobit svih građana, kazao je Žigmanov. (kraj) vem/mk

Share: