Direktor PIO lažira kampanju

17:20 15. 03. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas da direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) lažira kampanju od vrata do vrata, da bi sakrio novi plan krađe izbora.

Miketić je u pisanoj izjavi naveo da proteklih dana građani sve češće proteruju aktiviste Srpske napredne stranke iz svojih ulaza, jer oni nezakonito popisuju sandučiće, odnosno informacije o pokupljenoj pošti iz sandučića.

"Mladi iz pokreta "Sviće" su to snimili i doživeli medijski progon od strane režima, sa sve specijalnom konferencijom za novinare tehničke premijerke, što govori da su uboli u oko buduće krađe", kazao je Miketić.

Prema njegovim rečima, nakon sinoćnog "građanskog hapšenja" SNS popisivača, direktor PIO fonda, koji nezvanično stoji iza akcije Mala Krsna, snimio je video o kampanji "od vrata do vrata" kako bi prikrio trag onoga što zaista čine na terenu.

Miketić tvrdi da SNS aktivisti protivzakonito proveravaju sandučiće i stanove građana, u nameri da utvrde ko se ne nalazi u zemlji i potom te građane izbrišu iz biračkog spiska.

"Ta informacija im je važna jer će tako obrisati one koji se najverovatnije ne bi pojavili na glasanju, a u birački spisak će ubaciti približno isti broj svojih glasača iz drugih gradova", napomenuo je Miketić.

Prema njegovim tvrdnjama, tako se ukupan broj glasača neće mnogo promeniti i režim bi tvrdio da nema potrebe za otvaranjem biračkog spiska i dodatnim proverama, što je činjeno i na prethodnim izborima.

Miketić je naglasio da će Gradski odbor stranke Zajedno pokrenuti građansku akciju čišćenja fantoma iz biračkog spiska. (kraj) is/kt/mk

Share: