Odbacuju istinu o Kosovu

19:51 17. 03. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - U svetu u kome danas živimo, bez principa, ukopanom u rovove, istina je jedini bedem iza kojeg možemo da preživimo, ali neće svi hteti da je prihvate jer ona nije prijatna, ne uljuljkuje u zaborav, ne može da se izbegne, ona bode oči i zato je toliko odbacuju, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine, kada se desio pogrom Srba na Kosovu, rekao da istina prolazi kroz tri faze, a da se mi sada nalazimo u drugoj - njenom nasilničkom odbijanju.

Mi smo ponešto ispunili i iz Ohridskog sporazuma, a Albanci baš ništa i njihovi partneri sa Zapada im nikada neće ništa reći. To je njihovo čedo koje ljuljaju u kolevci i koje će čuvati doveka. Šta je nama činiti u takvoj situaciji, zaitao je on.

Vučič je najavio će otkriti svaki detalj razgovora u Briselu, između ostalog "i koliko puta su varali i lagali i sebe i sve druge".

Želim da kažem da su predstojeći meseci odlučujući za naš narod. Ekonomski će biti odlični, ali politički najteži. Želim da se sa svima vama poklonim senima naših junaka koji su čuvali svoje kuće i da im poručim da nisu uzalud pali", poručio je Vučić. (kraj) is/dal

Share: