Još jedan sastanak

18:36 25. 03. 2024. FoNet

BRISEL - Glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je po završetku današnjeg sastanka u Briselu da postoje dva predloga po pitanju dinara, ali da je potrebno održati još jedan sastanak jer su ti predlozi "udaljeni jedan od drugog", javlja radio slobodna Evropa (RSE).

"Moje mišlјenje je da su ti predlozi još veoma udalјeni jedan od drugog. Pokušali smo da se približimo, ali izgleda da je potreban dodatni sastanak, možda će Lajčak ponuditi da se održi sledeće nedelјe“, rekao je Bisljimi.

On je naveo da su u Briselu strane razgovarale o dva predloga, ali nije želeo da iznosi detalјe.

"Imamo dva predloga. Znamo šta je fokus svake strane, ali u ovom trenutku bi više naškodilo procesu ako bismo nastavili da iznosimo detalјe dva predloga", rekao je on.

Ranije tokom dana, održan je trojni sastanak glavnih pregovarača Kosova Besnika Bisljimija i Srbije Petra Petkovića, uz posredovanje izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. Potom je Lajčak održao bilateralne sastanke sa dve delegacije.

Glavni pregovarač Prištine rekao je da se tokom sastanaka razgovaralo o tome koji je najbolјi modalitet da Srbija nastavi da šalјe finansijsku podršku građanima Kosova srpske nacionalnosti, što bi bilo u skladu sa uredbom Centralne banke Kosova za gotovinske transfere. (kraj) vip/bdr

Share: