Oduzeti dozvolu TV Informeru

12:46 08. 04. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Potpredsednik stranke Srbija centar (SRCE) Slobodan Cvejić pozvao je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv TV Informer i njenih gostiju koji su koristili govor mržnje i diskriminisali vlašku nacionalnu manjinu, a Regulaciono telo za elektronske medije (REM) da radi svoj posao i pokrene postupak za oduzimanje dozvole, saopštila je ta partija.

Cvejić je u pisanoj izjavi ukazao da već nekoliko dana ta televizija, koja je nedavno dobila dozvolu REM, zloupotrebljava tragični događaj u kojem je stradala mala Danka Ilić da bi po nacionalnoj osnovi diskriminisala Vlahe iz istočne Srbije.

Glavni urednik te televizije i neki od gostiju, neometani od voditeljke, pozivajući se na informacije o nekoliko osumnjičenih u ovom slučaju, generalizuju i omalovažavaju sve Vlahe, pripisujući im endemsku patologiju, incest i nisku inteligenciju. Na ovaj način, urednik, novinari i gosti TV Informer potencijalno izazivaju mržnju prema Vlasima i targetiraju celu ovu nacionalnu manjinu, upozorio je Cvejić. (kraj) vbr/dal/dj

Share: