Pokušaj satanizacije Srba

16:09 09. 04. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Poslanička grupa "Mi - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović" smatra da bi usvajanjem najavljene rezolucije Ujedinjenih nacija o Srebrenici bili satanizovani Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda u svetu.

Povodom predloga rezolucije kojom bi 11. jul bio proglašen za međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici, poslanička grupa "Mi - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović" zatražila je od Nemačke i Ruande da odgovore da li su podnosioci tog predloga Generalnoj skupštini UN, a ako jesu pozvala ih je da dostave predlog i odluku skupštine ili drugog organa kojom se odobrava podnošenje tog predloga.

Poslaničku grupu Nestorovića zanima i da li su se Nemačka i Ruanda, poput Nikaragve, pridružile tužbi Južnoafričke Republike, podnetoj Međunarodnom sudu pravde protiv Izraela, u vezi sa događajima u Gazi, kao i da li će Ruanda i Nemačka predložiti i glasati za Međunarodni dan sećanja na zločine učinjene na području Gaze, ako Generalna skupština UN dobije takav predlog. (kraj) vem/kt/dj

Share: