Opozicija neće u Komisiju

15:08 12. 04. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Zamenica šefa poslaničke grupe Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević izjavila je danas da je opozicija, u svom odgovoru predsednici Skupštine Ani Brnabić, predložila formiranje parlamentarnog radnog tela koje bi sačinjavali predstavnici vlasti, opozicije i civilnog društva i radilo bi na ispunjavanju prioritetnih preporuka za izbore.

Đorđević je, u izjavi novinarima u Skupštini Srbije, istakla da bi to telo moralo da radi na način da predstavnici vlasti ne preglasavaju ostale, već se odluke moraju donositi konsenzusom, a moralo bi da se posveti onim preporukama koje su "u tabeli prazne za Vladu" - birački spisak, funkcionerska kampanja, pritisci na birače, rad REM i razne druge stvari vezane za medije.

Mi smo naš odgovor fokusirali na to, jer je prethodnih dana dominirala priča Ane Brnabić da su ti naši zahtevi rušili agendu i da su bili mimo rasprave o preporukama ODIHR, što nije tačno, tako da smo to sad malo preciznije pojasnili, ali smo i izneli kako vidimo dalji način rada i promenu formata rada, objasnila je ona. (kraj) vbr/dal/dj

Share: