Nagrada za pritisak na Srbe

17:10 12. 04. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD -  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Francuske Reneom Trokazom izjavio da bi Priština članstvom Kosova u Savetu Evrope bila nagrađena za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu.

Vučić je u objavi na Instagramu naveo da je sa Trokazom razgovarao o situaciji u regionu, aktuelnim gepolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog pravnog poretka.

"Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađena za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji", kazao je Vučić.

On je dodao i da je zahvalio Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora.

"Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika", naveo je Vučić. (kraj) vbr/bd

Share: