Nisu svi za spajanje izbora

19:56 14. 04. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da neki zahtevi prozapadne opozicije za poboljšanje izbornih uslova imaju smisla, ali da datum izbora nema nikakve veze sa fer uslovima i da celoj opoziciji ne odgovara spajanje beogradskih i lokalnih izbora u Srbiji, jer nema infrastrukturu da parira vlastima istovrememeno u 90 opština.

"Izneo sam dva predloga koji bi razvejali sumnju u ’izborni turizam’, odnosno premeštanje glasača. Prvi je promena Zakona o lokalnim izborima po kojoj onaj ko je promenio mesto prebivališta na prvim sledećim izborima ne može da glasa u novom mestu prebivališta, nego u starom“, rekao je Gajić televiziji Una.

On je, kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, naveo da je drugi predlog "da izborne komisije u gradovima i opštinama odmah po završetku glasanja moraju da skeniraju biračke spiskove sa svih biračkih mesta i da ih objave na svojim internet sajtovima kako bi svaki građanin mogao da proveri da li je možda upisano da je glasao a da on nije izašao na izbore“. (kraj) vip/bdr

Share: