Kolektivni izlzak iz stranke

17:29 20. 04. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Beogradski odbor stranke Zajedno doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz članstva stranke, zbog toga što stranačko rukovodstvo nije prihvatilo volju većine članova gradskog odbora da učestvuje na beogradskim izborima 2. juna.

Gradski odbor, koji okuplja lokalne odbore, članove i aktiviste stranke sa teritorije svih beogradskih opština, odmah će početi pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije Srbija protiv nasilja koji su najavili izlazak na izbore, navodi se u saopštenju.

U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu, jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda", rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora Đorđe Miketić.

On je poželeo sreću u daljem političkom delovanju stranci Zajedno i istakao da ,bojkot i pasivizacija nisu rešenje.

Stranka Zajedno saopštila je danas da je donela odluku o prestanku rada Inicijativnog odbora za Beograd i isključenju Miketića iz stranke. (kraj) is/mk

Share: