Kurti odgovoran za nasilje

13:04 29. 04. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Više od 500 napada na Srbe i njihovu imovinu od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini je najrečitiji dokaz da je na snazi "pokušaj sistematskog ugnjetavanja i zastrašivanja srpskog naroda, sa ciljem da se Kosovo etnički očisti od svakog nealbanskog faktora", ocenjeno je danas u saopštenju kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije podsećaju da se poslednji u nizu napada dogodio kada su dvojica Srba prebijena u noći između subote i nedelje u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Samo dva dana ranije Kurtijeva grupa ekstremista je nedaleko odatle, ispred zgrade 'Sunce3', opljačkala i pretukla Srbina P. K. A onda je i Bošnjak J. Š. uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, pod isfabrikovanom optužbom za navodne ratne zločine. Za ovu najnoviju epidemiju nasilja odgovoran je ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice", navode iz Kancelarije. (kraj) mjj/sv/dj

Share: