Nova pešačka zona u centru

15:51 21. 05. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je došlo vreme da se sprovede u delo ideja nastala još osamdesetih godina da se prostor od Kalemegdanske tvrđave do Terazijske česme pretvori u pešačku zonu.

Sada imamo idejno rešenje i očekujemo da negde na jesen budu stvoreni uslovi da na delu Pariske, do Gračaničke i do Uzun Mirkove, napravimo veliki trg, šetalište i pešačku zonu. Paralelno ćemo gledati da uradimo vrstu rekonstrukcije Knez Mihailove gde god je to moguće, sa posebnom pažnjom na plato ispred Filozofskog fakulteta, za koji smo već uradili projekat. Čim se završi ova agonija sa Privremenim organom, i njega ćemo krenuti da radimo, jer je on zaista sraman, rekao je Šapić, preneo je Beoinfo.

Šapić je objasnio da će, što se tramvaja tiče, ostati kao i do sada - do Karađorđeve i Cara Dušana, a da je ideja da se uvede šatl-vozilo koje će građane koji dođu tramvajem do Cara Dušana prevoziti do Uzun Mirkove i do novog trga. (kraj) vem/dal/mk

Share: