Ugrožavanje bezbednosti

15:05 27. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Pokret Kreni-Promeni optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) i Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) da "agresivnim plasiranjem lažnih vesti i montaža" ugrožavaju bezbednost kandidatu te organizacije za gradonačelnika Beograda Savu Manojloviću i članovima tog pokreta.

"Od trenutka kada smo javnosti saopštili odluku da izlazimo na predstojeće izbore 2. juna, vladajuća stranka i režimski mediji, u saradnji sa BIA i njenim glavnim operativcem Markom Parezanovićem, svakodnevno sprovode agresivnu kampanju plasiranja laži kroz izmišljene tekstove i montaže sa ciljem urušavanja ugleda, kredibiliteta i ugrožavanja bezbednosti članova pokreta Kreni-Promeni i našeg kandidata za gradonačelnika dr Sava Manojlovića", saopštio je taj pokret.

Kako je navedeno, na verifikovanim lažnim (botovskim) nalozima na društvenoj mreži Iks, Instagramu, Fejsbuku i TikToku, svakodnevno se objavljuju sponzorisani sadržaji sa izmišljenim izjavama Manojlovića, kao i zastrašujuća montaža izvršne direktorke Kreni-Promeni Marine Pavlić u kojoj se koriste fotografije trećih lica koja se dovode u kontekst sa njom, optužujući je za satanizam. (kraj) vem/dj

Share: