Za Vršac dostojan svojih građana

12:00 28. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Vršac se suočava se sa nizom problema koji decenijama čekaju rešenje, a među najistaknutijima je nedovršena obilaznica koja već više od 13 godina stoji kao simbol neispunjenih obećanja i zaboravljenih projekata, saopštila je danas Koalicija „Vršac zaslužuje bolje“.

Prva faza obilaznice, duga svega 2,6 km, završena je i otvorena još decembra 2011. godine, ali je ostatak projekta ostao nedovršen, na visini od petnaestak metara, neiskorišćen i zaboravljen.

Teški teretni saobraćaj i dalje prolazi kroz sam centar grada, a stanovnici su svakodnevno izloženi opasnostima, naročito zbog blizine graničnog prelaza kroz koji 24 sata dnevno prolaze teški kamioni, navoide iz Koalcija.

Nedostatak adekvatne infrastrukture kao što su usporivači saobraćaja, autobuska stajališta i funkcionalni pešački prelazi dodatno pogoršava situaciju, posebno za decu koja svakodnevno idu u školu.

O ovim pitanjima odlučuju republičke vlasti, koje do sada nisu pokazale dovoljno sluha za potrebe građana Vršca.

U saopštenju se kaže da osim ovog gorućeg problema, građani Vršca već izvesno vreme vode bitku za ukidanje naplate parkinga kod bolnice. Inicijativu podržao je veliki broj građana svojim potpisom.

Međutim, urpkos glasnim i javnim protestima, gradske vlasti uporno ignorišu volju građana, čime dodatno potkopavaju poverenje u lokalne institucije.

Koalicija „Vršac zaslužuje bolje“ - nastupa na predstojećim izborima sa jasnim ciljem – vratiti dostojanstvo i sigurnost svim građanima Vršca.

Naša vizija obuhvata završetak obilaznice kako bi se teretni saobraćaj sklonio iz centra grada, smanjila opasnost po stanovnike i poboljšao kvalitet života, uvođenje adekvatne saobraćajne infrastrukture koja uključuje usporivače saobraćaja, autobuska stajališta i funkcionalne pešačke prelaze, i trotoare posebno u zonama gde se kreće veliki broj dece, ukidanje naplate parkinga kod bolnice, u skladu sa voljom građana, čime bismo olakšali pristup zdravstvenim uslugama i podržali solidarnost unutar naše zajednice, poručuju iz Koalicije

„Vršac zaslužuje bolje“ veruje u snagu zajedništva i aktivno učestvovanje građana u donošenju odluka. Vaš glas na predstojećim izborima je ključan za promene koje će naš grad učiniti boljim mestom za život. Ne dozvolimo da naši problemi ostanu nerešeni još jednu deceniju – zajedno možemo stvoriti Vršac kakav zaslužujemo, navodi se u saopštenju. (kraj) dep/dj

Share: