Vučić se ruga građanima

14:46 16. 06. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je danas da svakog dana stižu nove i zabrinjavajuće informacije kada je reč o nastavku iskopavanja litijuma u Srbiji, a da je poslednja u nizu ona koju je dao predsednik Aleksandar Vučić u izjavi za Fajnenšl tajms da bi rudnik Rio Tinta mogao biti otvoren 2028. godine.

Ove zaprepašćujuće vesti još jednom potvrđuju bahati karakter i osionu prirodu režima Aleksandra Vučića koji se ovakvim izjavama ruga veličanstvenim građanskim protestima kojima su 2022. godine zaustavljene aktivnosti na iskopavanju litijuma i devastiranju Srbije, rekao je Milivojević za portal Nova.rs.

Prema njegovom mišljenju, iskazanom samovoljom i tvrdoglavim istrajavanjem na realizaciji tog pogubnog projekta, Vučić po ko zna koji put izlazi iz svojih ustavnih i zakonom definisanih ovlašćenja, postavljajući se kao vrhovni gospodar svih resursa zemlje, "i što je još pogubnije, kao vlasnik naših života i naše budućnosti, svodeći građane na puke podanike". (kraj) vbr/dal/bdr

Share: