Narodna ima plan za KiM

21:44 18. 11. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Narodna stranka jedina koja na predstojećim izborima ne nudi samo slogane, već i konkretan program sa jasnim koracima kako da Srbija sačuva Kosovo i Metohiju u svom sastavu, da ne postane kolonija i da bude vojno i politički neutralna.

Nastupamo na izborima samostalno i narodu nudimo program čije su glavne tačke odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije, uz istovremeno redefinisanje odnosa sa EU, zabrana kopanja litijuma, povratak finansijske suverenosti i državna pomoć domaćoj privredi i poljoprivredi, rekao je Jeremić za ruski portal „RuSrbija – o Srbiji na ruskom“, saopštila je NS.

On je istakao da Narodna stranka nudi konkretne korake, za razliku od ostalih partija koje se na nivou slogana zalažu za odbacivanje francusko-nemačkog plana i ocenio da Srbija ne bi postala članica Evropske unije čak ni kada bi priznala Kosovo, tako da je jedino realno članstvo u Evropskom ekonomskom prostoru, koje ne zahteva priznavanje Kosova. (kraj) is/mk

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: