Mogući falsifikati na listama

15:45 27. 11. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Prethodnih dana u dokumentaciji izbornih lista koje je pregledala Gradska izborna komisija (GIK) pronašli smo izjave birača koji su usmeno potvrdili da te liste nisu potpisali i naveli da su zabrinuti za svoje lične podatke jer su u pitanju falsifikovani potpisi, izjavio je danas zamenik člana GIK ispred liste "Srbija protiv nasilja" Vladica Ilić.

On je na konferenciji za novinare naveo da je na listi koalicije "Dobro jutro, Srbijo" Saše Radulovića i Borisa Tadića pronađena dva moguća falsifikova potpisa i da je na listi Miše Vacića "Da se vojska na Kosovo vrati" pronađen jedan moguć slučaj falsifikata.

Ilić je rekao da je na listi "Usame Zukorlić-Promjena je pobjeda-SPP" pronađeno nekoliko mogućih slučajeva falsifikata, među kojima je i falsifikovan potpis glumice Bojane Maljević i dodao da su na listi "Srbija na zapadu" pronađna najmanje tri moguća falsifikata, među kojima je i slučajevi novinarke Jelene Zorić i programske direktorke Inicijative mladih za ljudska prava Sofije Todorović. (kraj) vbr/bdb/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: