Ministarstvo: Kriv referent

13:46 12. 12. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je, nakon vesti da je novinarka Gordana Suša, koja je umrla 2021. godine, dobila poziv za glasanje, utvrdilo da referent koji vodi birački spisak na kraju procesa nije verifikovao podatak koji je dobio iz Matične knjige umrlih i iz tog razloga promena nije automatski obavljena.

Želimo javno da ukažemo na to da se ovakve situacije ne dešavaju često i rešavaju se u najkraćem mogućem roku. Bez obzira na to što je ažuriranje biračkog spiska danas digitalizovan proces u smislu elektronske razmene podataka između službenika, čovek je taj koji je od početka do kraja uključen u celokupan proces, te su ljudske greške moguće, ali su one vrlo retke, tvrdi Ministarstvo.

U saopštenju se citira i poruka ministra Aleksandra Martinovića, da je "pokušaj predstavljanja ovakvih usamljenih slučajeva kao učestalih zapravo još jedan pokušaj uznemiravanja građana Srbije pred predstojeće izbore i stvaranja atmosfere da se sprema 'izborna krađa' od strane vlasti". (kraj) mjj/dal/mk

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: