Za beo i zelen grad

13:19 13. 12. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Kandidat koalicije "Nacionalno okupljanje" za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić poručio je građanima da je jedan od njih, da živi u ovom gradu i da je suočen sa svim onim što opterećuje i najveći deo ljudi.

On je za FoNet rekao da će mu, ako bude izabran, prioritet biti poboljšanje kvaliteta javnog prevoza, povećanje učestalosti polazaka, nabavka novih autobusa, tramvaja i trolejbusa, kao i revitalizacija ideje rečnog saobraćaja, koji je postojao između Prvog i Drugog svetskog rata, nabavka novih kompozicija za Beovoz i ubrzanje rada na projektu metroa.

"Istvoremeno, ono što nam treba jeste apsolutna bezbednost naše dece na putu od kuće do škole i tokom boravka u školskom dvorištu, nulta tolerancija na narkomaniju, smanjenje broja kockarnica i kladionica i stvaranje kvalitetnih uslova za život najmlađih", istakao je Ristić.

Riatić je u predizbornoj poruci najavio da će se zalagati i za zaštitu svih ranjivih socijalnih grupa - starijih ljudi, invalida, ratnih vojnih invalida, slepih i slabovidih ljudi i samohranih roditelja, a "veoma važna agenda je i kako se izboriti sa zagađenjem u ovom našem prilično nezdravom gradu".

"Za početak, to bi bilo dosta, da dođemo do onoga što bi bio beo grad i zelen grad", zaključio je Ristić. (kraj) mjj/dal/dj

Share: