Evrointegracije garant mira

12:15 12. 02. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

PODGORICA - Potpredsednik Vlade Crne Gore Srđan Pavićević i pomoćnica kosovskog premijera Emilija Redžepi složili su se danas u Podgorici da su evropske integracije garant mira, stabilnosti i ukupne bezbednosti na Balkanu.

Pavićević je sa Emilijom Redžepi, koja je prva politička predstavnica Kosova u zvaničnoj poseti Crnoj Gori od formiranja crnogorske vlade pre tri meseca, razgovarao o strateškim prioritetima, od kojih su na vrhu: uspostavljanje vladavine prava, s posebnim akcentom na poštovanju ljudskih i manjinskih prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i pristupanje Evropskoj uniji (EU). Kosovska strana dodatno je istakla i neophodnost pristupanja NATO, saopštila je Vlada Crne Gore.

"Uzajamno poštovanje, zajednički ciljevi u pravcu evropskih integracija, poštovanje ljudskih prava i dobrosusjedski odnosi – jedini su garant mira, stabilnosti i ukupnih bezbjednosnih prilika na Balkanu", navela je Emilija Redžepi, pomoćnica kosovskog premijera za ljudska prava i nevećinske narode. (kraj) vem/bdr

Share: