Crna Gora u opasnosti

21:04 03. 09. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Priština - Crna Gora se posle ovih izbora našla u opasnosti da se njena državna nezavisnost i posvećenost evropskim integracijama i vrednostima, ozbiljno ugrozi, na političkoj sceni osnažen je velikosrpski kleronacionalizam sa mogućnošću i da preuzme vlast, rekao je politički analitičar i bivši funkcioner Kosova Azem Vlasi.

Vlasi u intervjuu za Vijesti. ba rekao je da se duže vreme vodi široka kampanja protiv državnog identiteta Crne Gore i nacionalnog identiteta Crnogoraca. Stožerna politička snaga te kampanje, Srpska pravoslavna crkva, podržana i potpomognuta srpskom medijskom kampanjom i službenim Beogradom, sada zadovoljno trlja ruke.

Ključni ideolog i politički mentor velikosrpskog kleronacionalizma nije skrivao mržnju prema Crnoj Gori kao nezavisnoj državi govoreći kako je ona "nastala u Titovom Jajcu". Dakle, kako on smatra, kao takva treba da nestane i utopi se u Srbiju kao ono 1918. godine. Prosrpska i proruska opozicija koja se sada osokolila da preuzme vlast, zapravo nije opozicija vladajućoj koaliciji već opozicija samoj državi Crnoj Gori, ocenio je Vlasi.(kraj) vip/js

Share: