Tegeltija: Montiran snimak

21:58 27. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Sarajevo - Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) BiH Milan Tegeltija danas je u Centralnom dnevniku na Fejs televiziji rekao da je snimak, koji je procurio u javnost o obećanju imenovanja članici VSTV, montiran i da nije verodostojan, prenosi klix.ba.

Tegeltija je rekao da za ovaj snimak zna već godinu i da je tada nazvao direktora Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića i rekao mu da ima saznanja da ga nezakonito prati i snima kako bi se napravio veliki broj njegovih izjava.

"Da bi se mogle pokupiti nove rečenice, pa tako praviti montaža i video i audio. Pitao sam ga da li zna nešto o tome, na šta je odgovorio da ne zna i da će proveriti. Nakon dva, tri dana me je nazvao, rekao da je istina, ali da to ne radi on, već odmetnuti delovi njegove službe".

"Odavno se, dakle, pripremaju ti materijali da bi se ja diskreditovao. Dakle, ovo je visokosofisticirana montaža za koju smatram da je napravila OSA ili neki njeni delovi i apsolutno ih direktno optužujem jer mi je Mehmedagić lično rekao da se to radi", naveo je Tegeltija.

Upitan da li ima dokaz za ove tvrdnje, rekao je da postoji Osman Mehmedagić za kojeg veruje da je pošten čovek i da neće negirati istinu. (kraj) vbr/js/dpv

Share: